Cart 0
Uitgeverij Kompas boek Sisters in arms van Valerie Feijen

Sisters in Arms

Een vrouw in een mannenwereld

Elize Rozema is militair arts bij de Koninklijke Marine. Het leven bij de marine biedt haar structuur, kameraadschap en betekenis.  ‘Sisters in Arms’ geeft een bijzondere en heel persoonlijke kijk op een uitgesproken mannenwereld. Een wereld waarin Elize zich niet alleen staande houdt, maar zich uiteindelijk ook thuis en beschermd voelt.

Valerie Fijen

Sisters in Arms Een vrouw in een mannenwereld

‘Sisters in Arms geeft een heel bijzondere en persoonlijke kijk op een uitgesproken mannenwereld: die van de Koninklijke Marine. Een wereld waarin de hoofdpersoon, Elize Rozema, zich niet alleen staande houdt, maar zich uiteindelijk ook thuis en beschermd voelt.’

Na haar studie geneeskunde wordt Elize Rozema militair arts bij de Koninklijke Marine. Een vrouw in een mannenwereld.

Het bestaan bij de Koninklijke Marine geeft structuur, kameraadschap en betekenis. De zee verbroedert en strijkt onderlinge verschillen glad. Aan wal lijken de problemen groter en de emoties heftiger. Hoe ze ook naar huis kan verlangen, eenmaal thuis voelt het leven soms beangstigend leeg en eenzaam.

Tussen wal en schip dreigt Elize zich steeds verder te verliezen. Is de zee een bestemming of een vlucht? En kan ze wel wegvluchten van zichzelf? Welke twijfels, dilemma’s en tegenslagen ze ook heeft, in haar strijd vindt ze steun bij haar vriendinnen, Emma en Vivian, haar sisters in arms. Of Elize uiteindelijk het geluk vindt? Dat blijft tot het laatst de grote vraag.

 

Let op: dit boek verschijnt begin mei 2023

 

Bestel het boek Let op: dit boek verschijnt begin mei 2023

Valerie Fijen

Uitgeverij Kompas boek Sisters in arms van Valerie Feijen

Valerie Fijen werkte als militair arts zes jaar voor de Koninklijke Marine. Nog regelmatig stapt ze aan boord als scheeparts. Ook neemt ze deel aan expedities op afgelegen en bijzondere locaties. Sisters in Arms is haar debuut.