Cart 0
Mannen-eten-zelfvertrouwen-boek

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt

Zo word jij de held van je jouw leven!

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt is gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen bij mannen. Bij mannen kan deze ontwikkeling net even anders gaan dan bij vrouwen. Het is een gids om jouw zelfvertrouwen een boost te geven, met praktische handvatten.

Aan de hand van de werkmethode van het Ontwikkelingswiel en het verhaal Timry en de Dolende Ridder werk je aan bewustwording en het vergroten van zelfvertrouwen.

Kikkienanje van den Brink

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt

Hoe ontwikkelen mannen eigenlijk zelfvertrouwen? Want al zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen biologisch gezien heel klein, zou het in hun geval anders zijn? Zo weet ik dat de invloed van hormonen gevolgen heeft voor de lichamelijke bouw en de ontwikkeling van bijvoorbeeld de hersenen. Maar heeft die invloed dan ook gevolgen voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen?

De reeks Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt is geschreven op basis van interviews met honderd mannen, allen deelnemers aan een empirisch onderzoek uit 2015. De verzamelde data maakt de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij mannen inzichtelijk. Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt wil het thema ‘zelfvertrouwen’ vooral niet psychologiseren, maar vanuit een praktische hoek onder de aandacht brengen. Het maakt de lezer bewust van het belang van zelfvertrouwen: in zijn leven en dat van anderen.

Bestel het boek Verschijnt eind oktober 2020. Verzending gratis.

Kikkienanje van den Brink

Kikkienanje van den Brink - Mannen eten zeflvertrouwen als ontbijt

Kikkienanje van den Brink is HRM business-partner/trainer op het gebied van (zelf)vertrouwen. Op basis van honderd interviews schrijft ze een vierdelige boekenreeks over de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij mannen.

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt: deel 1

Zelfvertrouwen en onzekerheid: welke factoren spelen een rol en wat kun je doen om aan je zelfvertrouwen te werken? Voor mannen die al genoeg zelfvertrouwen hadden, toonde ik hoe je een bewustwordings- en herkenningsmoment rondom het thema kunt ervaren. Ook nam ik het begrip (en de invloed van) grondhouding onder de loep: ben je in de basis positief of negatief. In het verhaal over ‘Timry en de dolende Ridder’ heb je de hoofdpersoon leren kennen en de issues waar hij mee kampt. Het is een verhaal dat de ontwikkeling van zelfvertrouwen symboliseert.

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt: deel 2

Hoe hebben de 100 geïnterviewde mannen hun jeugd ervaren en welke invloed hadden ouders daarop. De sociale kring, de opvoeding, de sociale klasse en cultuur waarin de mannen zijn opgegroeid, hebben invloed gehad op de mate en ontwikkeling van zelfvertrouwen. In het verhaal over ‘Timry en de dolende Ridder’ ging Timry op reis terug in de tijd.  Hij belandde in de Middeleeuwen en stond de Dolende Ridder bij in de strijd tegen de Vleermuismummie.

Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt: deel 3

Mannen-eten-zelfvertrouwen-boekDeel 3 van Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt gaat in op de mannelijke en vrouwelijke kant van de man. Het toont je de invloed van vrouwen op mannelijk zelfvertrouwen. Het vertelt je ook in hoeverre een relatie met vrouwen je zekerder maakt of juist niet. Zo wordt het gevoelsleven belicht en alle facetten die daarmee te maken hebben: emoties, seksualiteit et cetera. Dit deel is een bewustwordingsmoment over (zelf)vertrouwen – en wellicht nog veel meer.