Cart 0
Linkshandigboekje-Rob-van-Vuure

Linkshandig

Waarom linkshandigen origineel, intelligent, geniaal en succesvol zijn.

Hallo linkshandige. Weet je hoe talentvol en origineel jij bent? In dit superleuke slimme boekje ontdek je precies wat jou zo enorm speciaal maakt – en waarom. Als linkshandige in een rechtshandige wereld ben je elke dag weer inventief. Originaliteit is voor jou een automatisme. Ben je jezelf hiervan bewust,  dan zit jou dit op het pad naar succes!

Rob van Vuure

Linkshandig - Het leukste linkshandigenboekje ooit!

Linkshandig ben je van geboorte.

Zijn beide ouders rechtshandig, dan is je kans op linkshandigheid een schamele 10 procent. Is een van de ouders linkshandig, dan stijgt de kans naar 17 procent. Waarbij die ene linkshandige ouder waarschijnlijk de vader is. Er zijn namelijk meer linkshandige jongens dan meisjes: 14 procent versus 10 procent.

Linkshandig, waarom linkshandigen origineel, intelligent, geniaal en succesvol zijn, staat vol leuke en herkenbare weetjes. Over mensen én dieren. Ook voor alle rechtshandigen een eye-opener!

Bestel het boek

De auteur

Rob van Vuure - Linkshandig

Rob van Vuure (Breukelen-Nijenrode, 24 mei 1945) is een Nederlands bladenmaker en columnist. Van Vuure was hoofdredacteur van een tiental bekende Nederlandse publieksbladen als Libelle en Playboy. Zijn bijnaam de bladendokter kreeg hij door de bladen waar hij werkte inhoudelijk weer aantrekkelijk te maken, waarmee hij meestal ook de oplage opkrikte.

Linkshandig boekfragment

O verdorie, die rotschaar!

 

Ja, het dagelijks leven stelt linkshandigen voortdurend op de proef. Altijd moeten ze iets extra’s doen. Neem schoenveters strikken: dat leren ze bijna helemaal zelf. Een rechtshandig voorbeeld kunnen ze immers niet kopiëren. Schrijven is ook zoiets. Leer je als linkshandige om te schrijven, dan bedek je met je schrijfhand onbedoeld het voorbeeldwoordje. Dit maakt het moeilijk de letter of het woord mooi over te nemen. Je lost het als linkshandige zélf maar op!

 

En dan al die andere kleine uitdagingen, die dagelijks op je pad komen. Scharen, blikopeners, gulpen, toilethouders aan de verkeerde kant van de pot…. Daarover gesproken: in het schuim van je kopje cappuccino ontdek je geen lief hartje, maar twee blote billen met wat kaneelpoeder. Hoe leuk is dat?

 

Maar linkshandigheid geeft gelukkig ook voordelen. Zo kiezen mensen vaak de kant van hun dominante zijde: rechts dus. De rechterkassa’s hebben het daardoor drukker dan die aan de linkerkant, wat in je voordeel is. En hoewel pinautomaten stomme dingen zijn, zijn ze bij de kassa wel weer handig. Want voer je de pincode in met links, dan zit je hand er automatisch beschermend voor.

 

Het grootse voordeel van linkshandigheid is wel dit. Juist omdat linkshandigen steeds weer allerlei oplossingen voor alledaagse ongemakken moeten vinden, zijn ze eigengereider, zelfredzamer, minder volgzaam, origineler en creatiever dan de grote meerderheid van de mensen. Ja toch? Sterker nog: linkshandigen zijn intelligenter, genialer en succesvoller dan rechtshandigen. Daarvoor zijn verschillende sociale, biologische, genetische en neurologische verklaringen.

 

Je gelooft dit niet? Dan ben je waarschijnlijk rechtshandig.