Cart 0
Michiel Hobbelt - Flow in je werk

Flow in je werk

Voorkom een burn-out en geef je prestaties een boost!

Sociaal psycholoog Michiel Hobbelt en workdesign-consultant Klaas-Jan Reincke bundelen hun kennis en ervaring in dit über-inspirerende en superpraktische doe-het zelf-boekje over flow. Je ontdekt niet alleen waarom flow zo ongelooflijk belangrijk is, maar ook hoe je het creëert en toepast: in je werk én in je leven.

Michiel Hobbelt en Klaas-Jan Reincke

Flow in je werk Voorkom een burn-out en geef je prestaties een boost!

Is flow iets magisch? Zoiets als inspiratie? Iets wat er ineens is en ongrijpbaar lijkt? Iets waar je op kunt hopen, maar wat lastig is te beïnvloeden? Nee. We weten juist precies wat je nodig hebt om flow te ervaren. En het mooie is: op alles wat je nodig hebt, kun je grote invloed hebben! Flow creëer je zelf. Flow met je hart en flow met je hoofd.

Flow in je werk: dé gids voor iedereen die op zoek is naar nóg meer werkplezier en optimaal presteren!

Flow in je werk toont hoe mensen hun werk leuker en uitdagender kunnen maken door taken creatief te herontwerpen via playful workdesign. Aanrader!’ – Arnold Bakker, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie, Erasmus Universiteit Rotterdam

De auteurs

MichielHobbelt

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog en geluksexpert. Gelukkige mensen zijn productiever, minder vaak ziek, werken beter samen, zijn creatiever en staan meer open voor verandering. Een focus op geluk zorgt voor meer effectiviteit van organisaties en leidt tot een toekomstbestendigere (duurzamere) samenleving.

Klaas-Jan Reincke

Klaas-Jan Reincke is econoom en werkdesigner. Sinds een jaar of vijf ontwikkelt hij samen met wetenschappers als professor Arnold Bakker methoden die mensen helpen hun dagelijks werk zo in te richten dat het flow oplevert.

Mihaly Csikszentmihalyi: Godfather of Flow

‘Vrijwel elke activiteit waarvan de beoefenaar geniet, kan verslavend werken, in die zin dat het niet langer een bewust keuze is, maar een noodzakelijkheid die andere activiteiten in de weg staat. Chirurgen bijvoorbeeld vergelijken operaties met een shot heroïne. Wanneer iemand zo afhankelijk wordt van het vermogen controle uit te oefenen over een activiteit, dat hij geen aandacht meer heeft voor andere dingen, dan verliest hij de ultieme controle: de vrijheid om de inhoud van zijn bewustzijn te bepalen. Hij weet zich geen raad meer met de dubbelzinnigheden van het leven.’ – Mihaly Csikszentmihalyi, Flow