Vogelvrij verklaard: schitterend boek! 18 april 2018 – Posted in: Boekrecensie – Tags: , ,

Vogelvrij Verklaard: het arbeidsrecht van de zzp’er  is een ‘schitterend boek, zeer goed geschreven’. Joop der Weduwen, de auteur, is ‘bij uitstek een groot kenner over deze materie’. Dit zegt Mr. P.C. van Schelven, recensent bij de Redactie Media Aanbod NBD Biblion. NBD Biblion selecteert het brede aanbod boeken dat op de Nederlandse markt verschijnt.

Boek_Vogelvrij-verklaard arbeidsrecht zzp'er

Schitterend boek

Nederland telt ongeveer een miljoen zzp’ers en een groot aantal werknemers met een flexcontract. In dit schitterende boek wordt op een zeer intrigerende wijze geschetst hoe velen in Nederland – politici, ambtenaren en instanties op het gebied van sociale zekerheid – met deze ontwikkelingen omgaan. De diverse regeringen streven al tijden naar het aanpakken van schijnzelfstandigheid, maar met weinig succes.

Groot kenner

Het zeer goed geschreven boek laat op onthutsende wijze zien hoe velen in ons land op dit vlak al decennialang langs elkaar heen  werken. Het boek biedt daarmee tevens een pijnlijk voorbeeld van de verkokering en abjecte machtsspelletjes in de sfeer van de arbeidsverhoudingen. De auteur heeft jarenlang in het hart van deze problematiek gewerkt en is bij uitstek een groot kenner over deze materie.

Aanwinst

Dit boek is een aanwinst. Het geeft een kritisch beeld van de wereld achter het arbeidsrecht. Met eindnoten bij elk hoofdstuk, een register en lijst van geraadpleegde literatuur.

 

Mr. P.C. van Schelven

Redactie Media Aanbod

NBD Biblion